Salut

societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Metges de Catalunya (MC) i el Consorci Sanitari del Maresme (CSDM) han signat aquest dimarts un acord mitjançant el qual s’estableix el Pla de millora del servei d’urgències de l’Hospital de Mataró. Amb l’objectiu de contribuir a la captació i retenció del personal facultatiu d’aquest servei, el pacte regula aspectes essencials de les condicions laborals dels professionals mèdics, tant pel que fa a les retribucions com a qüestions organitzatives i de formació continuada.

Els metges i metgesses que treballen a torns al servei d’urgències tindran un plus retributiu de 5.000 euros anuals. Una part d’aquest import queda consolidada a la nòmina dels facultatius (3.000 euros anuals) mentre que la resta esdevé un complement variable lligat a l’assoliment dels objectius del servei.

Formació a la plantilla

El CSDM finançarà el Màster en Urgències i Emergències Sanitàries al personal facultatiu del servei d’Urgències, amb una limitació de dos màsters anuals. El finançament d’aquesta formació estarà vinculat a un compromís de permanència de quatre anys a l’Hospital de Mataró. Els residents de l’especialitat de medicina familiar i comunitària, així com d’altres d’especialitats hospitalàries, que estiguin cursant el seu últim any de formació al CSDM podran, durant els darrers sis mesos de residència, realitzar guàrdies amb les mateixes condicions retributives que els metges adjunts. El preu hora d’aquestes guàrdies serà equivalent al que perceben els facultatius sèniors.

Reforçar cirurgia

S’aprova la contractació de reforços per a les àrees de cirurgia ortopèdica i traumatologia (COT) i cirurgia general del servei d’Urgències. En concret es reforçaran els torns de 12 hores en jornades de caps de setmana i festius de l’àrea de cirurgia general, i les tardes de dilluns a divendres de l’àrea de COT.

Comissió paritària

Per supervisar el compliment de l’acord i corregir eventuals desviacions, es crearà una comissió de seguiment de caràcter paritari, nomenada per la direcció del centre i pels membres de la comissió mèdica d’urgències.

Segons el comunicat emès per Metges de Catalunya es valora positivament l’acord, que “farà més estimulant l’exercici professional al servei d’Urgències i ajudarà a fidelitzar els facultatius que fan el MIR al CSDM”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou